Translate

28 Kasım 2012 Çarşamba

iPhone'un değiştirdikleri!

iPhone'dan nefret edebilirsiniz... Ama onun getirdiği bu 5 yeniliği asla inkar edemezsiniz!


iPhone, dünyayı değiştirecek bir yenilik getirmese de teknoloji dünyasını önemli derecede etkileyen yeniliklere imza attı. Apple'ın attığı ilk adımlar, teknoloji dünyasının geri kalan bölümü tarafından takip edildi.

Bu haberimizde ise iPhone'un ilk sürümünden beri bizlere sunduğu en önemli 5 yeniliği sizlerle paylaşıyoruz.

1. App Store

Artık neredeyse her platformun bir uygulama mağazası var, Mozilla ve Google tarayıcıları için uygulama mağazaları açıyorlar.

Apple, yazılımları kullanımı kolay bir hale getirdi ve insanlar sıkıcı shareware yazılımları yüklemekten kurtuldu. Şimdilerde ise herkes uygulama yüklemek istiyor.

2. Düzgün çalışan dokunmatik ekranlar

iPhone, bizi kapasitif dokunmatik ekranlarla tanıştırmadan önce "dokunmatik" cihazların çoğu bir kalemle geliyordu. Bu kalemler küçüktü ve kolaylıkla kaybolabiliyordu. Apple, cep telefonlarını parmak uçlarıyla rahat bir şekilde kullanmanın mümkün olduğunu ispatladı.

3. Jailbreak

Uzmanlar, Apple'ın AT&T ile ilişkisi hakkında milyonlarca söz sarfetmişlerdi ve birçok kullanıcı bu ortaklıktan nefret ediyordu. iPhone'un denizaşırı ülkelerde yayımlanmasının zaman almasıyla beraber, hacker'lar Apple'ın cihaza yerleştirdiği kısıtlamaları aşmak üzerine çalışmaya başladılar. Bunu yapmaları ise sadece bir haftalarını aldı. iPhone her ülkede herhangi bir hizmet sağlayıcı ile kullanılabilir hale geldi ve App Store'a girmeden uygulama yüklemek de mümkün oldu.

Bu işlem ise jailbreaking olarak tanınmaya başlandı, sonraki tüm iPhone, iPad ve iOS yayımı da aynı muamaleye tabi oldu. Jailbreaking artık tüm teknoloji dünyasına sıçradı. Artık herhangi bir cihazın teknik kısıtlamalarını kaldırmak 'jailbreak' olarak adlandırılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloglarimiz