Translate

30 Ekim 2012 Salı

Codemasters F1 2012 İnceleme


1996 Damon Hill şampiyonluğundan bu yana Formula 1 ile çok yakından ilgilendim. 1998 -1999 yıllarında M.Schumacher’in şampiyonluk almaya çalışırken hüsrana uğramasını izlerken ellerimin buz kestiğini hala hatırlarım. Odamdaki F1 Racing dergileri yüzünden annemle az tartışmamışımdır. Kısacası F1 sadece yarışçılar için değil bizler içinde büyük bir tutku. Evet belki bugün geldiği noktadan o kadar memnun olmasakta, Gilles Villeneuve ve Ayrton Senna gibi omuz omuza yarışan ve gerçek yeteneklerini tüm saflığıyla makineye aktararak bizlere yansıtan dönemlere özlem duysakta, Formula 1 her döneminde benim gibiler için bir tutkudu

Genç sürücü testi: Daha öncede bahsettiğim gibi oyunun başında çıkan bu modu daha sonra da dilerseniz deneyebilirsiniz. Pek gerçekle alakası olmasada yapacağınız bazı göreveler sizi oyuna ısındıracaktır. Bu görevler kers ve drs kullanımı, apex noktalarından geçiş ve doğru noktada  frenaj olarak ayrılmış.

Hızlı Yarış: İstedğimiz araç ve pisti seçerek olaya balıklama atladığımız mod.

Şampiyonlar Modu: Şu an Formula 1′ de yarışan 6 şampiyon pilotun (Vettel, Räikkönen, Hamilton, Button, Alonso ve Schumacher)  takım arkadaşı olarak senaryoya göre onu yakalayıp geçmek zorunda olduğumuz oyun modudur. Kolay ve orta zorluk derecesinde oynamayıp, bütün yardımları da kapattığınızda bitirmesi oldukça zor ama bir o kadarda zevkli bir mod olarak düzenlenmiş. Beni baya yormuştu, bir pilotun yarış esnasında kaybettiği kadar kiloyu kaybetmesem de saçlarıma bir iki tel beyaz kesin düşmüştür.

Sezon düellosu: İtalya’nın Monza pistinde başlayan toplamda 10 pistte yarışacağınız görevleri barındıran mod da, seçtiğiniz bir sürücüyle mücadelelere gireceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloglarimiz