Translate

31 Ekim 2012 Çarşamba

Dokunmatikte Yenilik

Yeni dokunmatik telefonlarin yenilikleri bitmek bilmiyor.Lg nin nexus 4 serisinin ardindan iphone 5 dokunmatik ekranindan sonra bu yenilikler daha etkileyici oldu.

Kendimizi Bildik bileli, Bilgisayar kullanmanın tek yolu farelerimiz ve klavyelerimizdi. Ne Zaman Ki Dokunmatik ekranlı telefonları ve tabletler Çıktı, işte o Zaman Bilgisayar kullanmanın antivirus şekillerini keşfettik. ARTIK ihtiyacimiz Olan tek 'Araç' parmaklarımız. Günümüzde met Teknoloji, monitörlerden tabletlere, Güvenlik Sistemleri bilgisayarlardan hepsi BIR Arada bilgisayarlara Kadar birçok farkli üründe yer alıyor ve alıştığımız yemekleri ve klavyenin yerini tutmaya başlıyor. Çoklu Dokunma ÖZELLİĞİ Olan arayüzlerin ve ürünlerin counter onu Gecen Gün artıyor.

Dokunmatik uçbirimi teknolojisindeki ilerlemeler, bilimkurguyu neredeyse gerçeğe dönüştürdü. Ayşe teknolojiyi yalnızca parmaklarınızla dokunduğunuz ekranlar uzerinden yorumluyorsanız, geri plandaki birçok Seyi atlıyorsunuz demektir.

Dokunmatik ekranların günümüzde NASIL çalıştığını; 'Dokunma', 'Sıkıştırma' ve 'kaydırma' Adi verilen el hareketleriyle anlatmak mumkun.

GÜNLÜK HAYATIMIZIN Parçası
 
Dokunmatik ekranlar ARTIK Her Yerde ve Uzun Süre de BIZI çepeçevre kuşatacak gibiler. Ancak eminiz ki Dokunmatik ekranlı BIR cihazla yalnızca Birkac dakika geçirdikten later eskisine dönmek safra isteyemeyeceksiniz. Ayşe teknolojinin ne TÜR FIRSATLAR sunduğunu, kullanımının ne Kadar KOLAY oldugunu gormek for geleceğe hazırlıklı olun.

Dönüp baktığımızda, met teknolojinin orijinalini kez 1965'te hayatımıza girdiğini görüyoruz ve nispeten antivirus BIR gelişme olmasina ragmen, ATM Gibi cihazlarda Yaklasik 30 Yıldır kullandığımızı kolaylıkla unutabiliyoruz.

Yakin Zamana Kadar two farkli Dokunmatik uçbirimi Teknolojisi Vardi. Bunlardan Biri, dirençli (resistif) sistemli.Çantalı Delos Sahibi verilen Eski yöntemdi. Ayşe ekranlar, aralarında az BIR Boşluk bırakılan two Ayri katmandan oluşuyordu. Üstteki tabakayı dokunulduğunda alt Tabaka harekete geçiriyordu ve aradaki iletisim de 'Dokunma' olarak algılanıyordu. Dirençli ekranların en Büyük dezavantajı, Diger teknolojilere oranla hassasiyetinin zayıf olmasi ve Büyük bölümünün çoklu Dokunma özelliğini desteklememesiydi.
Kapasitif olanlardaysa, iletken BIR katmanla Yalıtımı yapilan cam ekranlar kullanılıyor. Parmaklarımız da iletken oldugu icin, Ekrana dokunulduğunda belli miktarda BIR Elektrik Yuku oluşuyor ve algılanan met load de ekranın elektrostatik alanında aksamaya hacimdeki oluyor. Kapasitif Teknolojiler, dirençli olanlara kıyasla Eklendi çok DAHA keskin ve çoklu Dokunma hareketlerini destekliyor. Ancak met gözle görülür avantajlarının Yanı SIRA BIR de dezavantajı var: Hareket, parmaklarınızdaki yükle bağlandığı icin, elinizde eldiven oldugu takdirde Dokunma işlevi Çalışmıyor.


Bugünlerde Eski standartlara Dayali antivirus BIR Teknoloji popülerlik kazanıyor: Optik Dokunmatik ekranlar, SonrakiPencere (www.nextwindow.com) Adlı BIR sirket tarafmdan geliştirildi. Üretim maliyetlerinin Eklendi çok DAHA düşük olmasi ve harika sonuçlar elde edilmesi nedeniyle oğlu zamanlarda Eklendi çok Ciddi rağbet görüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloglarimiz