Translate

31 Ekim 2012 Çarşamba

Yurt Disi Telefon Alanlar Dikkat!

Ucuza yurt dişindan telefon getirenler yani samsung,motorola veya iphone 4s,yada iphone 5 cihazlarin artik imei leri internet ortaminda kayit olacak.Bundan Dolayi İkinci el iphone 4 ve iphone fiyatlarida düştü.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yurtdışından telefon getirenlerin ARTIK internet ortamından IMEI kaydını yapacağını açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Akıllı ile telefonların Ortaya çıkması Ile yurt dışından GETİRİLEN cep telefonlarında Artis yaşandığını belirterek, "Cep telefonlarının kaydettirilmesi hususunda Yaşanan beklemenin önüne geçmek for telefon kayıtlarının internet ortamında yapılabilmesinin önün açtık. Yarından itibaren vatandaşlarımız kayit işlemlerini, geri aranıyor kayit merkezlerine gitmeden yapabilecekler "Dedi.

Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, Yeni Nesil Akıllı ile telefonların Ortaya çıkması sonrasında yurt dışından GELEN giden yolcuların beraberinde Getirdiği Cep Telefonu sayısının artmaya başladığını söyledi.

Ayşe kapsamda Kayıp-kaçağın önüne geçmek for orijinalini etapta KAYIT zorunluluğu getirdiklerini anımsatan Yıldırım, "IMEI numaralarının tespiti sayesinde Kayıp-kaçağın önüne geçtik. Ayrıca bireysel yolla GETİRİLEN cep telefonlarının Mobil CİHAZ KAYIT Sistemi'ne kaydı for 100 lira harç Bedeli de belirledik. Böylece haksız Kazanç sağlamanın da önüne geçmiş olduk "diye konuştu.

"KAYIT ARTIK DAHA KOLAY"

Bakan Yıldırım, Mobil CİHAZ KAYIT Sistemi'ne kayıtların GSM operatörlerine Bagli geri aranıyor kayit merkezlerine verilen Bilgi ve menu Ile yapıldığını hatırlatarak, şunları söyledi: "Ancak met kayit işlemlerinin DAHA HIZLI ve KOLAY Hale getirilmesi gerekiyordu. Hem Yaşanan beklemenin önüne geçmek etek de telefon kayıtlarının DAHA KOLAY kaydettirilmesi for kayıtların internet ortamında yapılabilmesinin önünü açtık. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) yaptığı calisma sonucu yarından itibaren vatandaşlarımız kayit işlemlerini, geri aranıyor kayit merkezlerine gitmeden yapabilecekler.


Yurt dışından telefon getirenlerin, ÖNCELİKLE 100 liralık harç bedelini tax dairelerine ya da Maliye Bakanlığı tarafmdan belirlenen bankalara yatırmaları gerekiyor. Harçların yatırılmasının ardından E-Devlet Kapısı uzerinden BTK'nın internet Sitesine girilerek 'IMEI muhafazadan Başvurusu' yapılacak. Talep Edilen bilgilerin Sisteme girilmesi Ile kayit işlemi tamamlanacak. Maliye Bakanlığı Ile yapilan entegrasyon Çalışması Çırak ANLIK olarak kişinin Ücret yatırdığına Dair Bilgi, sistemli.Çantalı uzerinden doğrulanacak. BTK Mobil CİHAZ KAYIT Sistemi uzerinden kişinin two Yıl Içinde Baska bir CİHAZ kaydı yaptırıp yaptırmadığı, yurt dışından gelis tarihinden itibaren Olan BIR AYLIK sürenin geçip geçmediği, vatandaşın girmiş oldugu IMEI numarasının hatalı Olup olmadığına İlişkin kontroller yapılacak. Oğlu Asama olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Sistemleri uzerinden pasaport kontrolü 'yapılarak IMEI kayit işlemi tamamlanacak. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloglarimiz