Translate

12 Aralık 2012 Çarşamba

Apple’daki ayrılıkların sebebini CEO açıkladı

Apple’da iOS ve perakende departmanlarının başında bulunan isimlerin işten ayrılacağının açıklanması gündem yaratmıştı. Apple CEO’su Tim Cook, verdiği bir röportajda bu ayrılıkların sebebine değindi.

Dış dünyaya fazla sır vermeyen Apple, kapalı kapılar ardında en iyi ekip çalışmasına sahip firmalardan biri olarak tanınıyor. Özellikle Steve Jobs’un ikinci döneminde hem yönetim kurulu hem de üst düzey yöneticileri olarak çok önemli isimleri kadrosuna katan Apple, şirketin farklı yaklaşımını benimseyen isimlerle çalışıyor.


Fakat geçtiğimiz günlerde yaşanan harita krizi, Apple ekibinde de çatlaklara sebep oldu. Apple’ın kendi geliştirdiği haritasının başarısız olması üzerine iOS’un başında bulunan Scott Forstall ve CEO Tim Cook’un arası açılmıştı. Tim Cook, Forstall’dan yayınlanacak özrün altına imza atması istemiş fakat Forstall bunu reddedince özür Cook’un imzasıyla yayınlanmıştı. En azından gelen bilgiler bu şekildeydi. Bunun üzerine  de Tim Cook’un Scott Forstall’dan istifa etmesini istediği söyleniyordu.


Geçtiğimiz günlerde Bloomberg’e konuşan Apple CEO’su Tim Cook, isim vermeden Scott Forstall’e gönderme yaptı. Şirkette son dönemde yaşanan kadro değişikliğini takım çalışmasına bağlayan Cook, yeni ekip üyeleriyle bu birlikteliğini geliştirdiklerini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder