Translate

29 Kasım 2012 Perşembe

Evlere Elektronik Cop Kutularinda Tehlike

Evlerde artik elektronik cöp tenekesi geliyor.Tabi bu teknolojinin gelmesi ile de tehlikeleri ve dezavantajlari da beraberinde geliyor.

Uzmanlar, özellikle monitörlerin Büyük BİR tehlike yarattığını belirterek, "Kesinle Tarsus'a koşullarda toplanması ve imha edilmesi gerekiyor" uyarısını Yaptı. Çevre ve Orman Bakanlığı Atik Yönetimi Daire Başkanlığı'na kayıtlı 17 firma elektronik Atik lisansına sahipken, 530 bin tonluk atıktan yalnızca 20 bin tonunun koşullara Uygun'un toplandığı ve anaSayfa dönüştürüldüğü belirtildi.

DENETİMLER ARTTIRILMALI

Yeni Çıkan modelcisi ve Özellikler konusunda en Önemli'de sektörlerin BAŞINDA GELEN Tüketici elektroniğinde, gun geçtikce firmware atıkların boyutu da alarm vermeye Başladı. Örneğin Dokuz adet Televizyon Tüpü, Bir Milyon metreküp Suyu kirletebiliyor. Buzdolaplarında bulunan gazların çevereye verdigi zarar imkb BIR arabanın Türkiye'den Tokyo'ya gittigi surede çevreye verdigi zarardan DAHA fazla olarak nitelendiriliyor. Exitcom Genel müdürü Murat Ilgar, Türkiye'nin met konuda denetimi arttırması gerektiğini vurgulayarak, "Elektronik atıkların anaSayfa dönüştürülmesi etek çevreye vereceği zarardan dolayı, etek de kısıtlı Olan hammaddelerin Tasarruflu kullanılmasından dolayı Eklendi çok Önemli'de. Onun Gecen Gün hızla firmware ve Sağlığı Ciddi tehdit eden elektronik atıkların toplanması Eklendi çok Önemli'de "diye konuştu.

LAMBADAN Çıkan TEHLİKE

Kapladıkları yer ve içerdikleri zehirli atıklarla Gündem adlı Gune büyüyen BIR tehdit Olan elektronik atıkların Yüzde 25'inin Monitör oldugunu ettiklerini söyleyen BAŞ Ilgar, soyle konuştu: "Monitörün Yüzde 60'ı camdır. Eski Monitörler hurdacılar tarafmdan kırıldığı Zaman'a fosfor dağılır. 100 bin ton Televizyon Cami met Zamana Kadar COPE Gitti. Ben bunu ona firsatta Dile getiriyorum. Yeni Çıkan LCD'lerin Içinde yer alan lambalarda da Civa var. Bunların kırılması oğlu Derece tehlikeli. Avrupa'da BIR lamba kırıldığında o ortamdan çıkarılır HERKES. BURADA ayrıca hiçbir isim (markasız) Ürünlerde Civa olmasi gereken oranın üstünde. DAHA Büyük tehlike oluşturuyorlar. "

EN AZ 2 BİN TON GEREKLİ

Geri dönüşümün de belli BIR cost oldugunu Dile getiren Ilgar, Soyle Devam Etti: "Ayşe maliyetin sanayiciler tarafmdan karşılanması ve çevrenin korunması gerekiyor. Türkiye'de en az 2 bin ton Atik pil toplanması gerekirken, 500 ton toplanabiliyor. Bilgisayardan Çıkan tonerler Kimyasal maddedir. Ayrıca elektronik atıklar tehlikeli oldukları Kadar, değerlidir de. Dere kenarına atılan, gömülen atıklar var, verilir.And KESİNLİKLE wrong Yöntemler. Gömülen atıklarda civalı bileşenler Uzun dönemde yer six Suları ve toprağa zarar verebiliyor. "

530 bin ton atığın Eklendi sadece 20 bin tonu toplanıyor

Kullanılıp atılan elektronik cihazların, Çevre ve human Sağlığı for yarattığı tehlike ürkütücü boyutlara ulaştı. Türkiye'de BuGün Kisi Başına Yaklasik 7 kilo 22 gram elektronik Atik oluşurken, kullanıcıların Yüzde 68'i elektronik atığını evde tutuyor. 530 bin tonluk atıktan yalnızca 20 bin tonunun koşullara Uygun'un toplandığı açıklandı.

Ciddi tesis lazim

Murat İlgar, Türkiye'de atıklar konusunda Ciddi tesislere İhtiyaç oldugunu vurgulayarak ", Türkiye ilerde Teknoloji Yatırımı YAPMAK istiyorsa da dünyada sinirli Olan hammadelerin BİR kısmını dönüşümden kazanmalı" Dedi.

Cep telefonlarını atmaya kıyamıyoruz

Uzmanlar atmaya kıyılamayan ürünlerin Basinda cep telefonlarının geldiğini belirtiyorlar. Elektronik atıklar Içinde en Eklendi çok difficult toplanan CİHAZ Olan cep telefonlarının çevreye zararlı maddelerinin arasında imkb PILLERI gelirken Bilgi Güvenliği zararı da oluşabiliyor. Cep telefonlarının Cope atılması, içeriklerindeki bakır, nikel, Gümüş, Kurşun / kalay lehimleri, Yanma önleyiciler, Kurşun ve nikel-Kadmiyum Gibi metaller nedeniyle human sağlığına zarar veriyor.

Avrupa'da YARISI toplanıyor

OECD Çevre raporuna gore, Türkiye'nin de aralarında bulundugu gelişmekte Olan ülkelerde, Yili itibariyle çevreyi tehdit eden e-Atik miktarının 3 Katina çıkacağı tahmin edilmektedir 2010. Birleşmiş Milletler Üniversitesi (UNU) tarafmdan gerçekleştirilen calisma Programları Avrupa birligi Üyesi ülkelerde 2005 yilinda Ortaya Çıkan 8.3 Milyon tonluk e-atığın yalnızca 2,2 Milyon tonunun toplanabildiğini Ortaya çıkardı. 2011 yilinda met ülkelerinin toplamında Ortaya Çıkan E-Atik Miktarı 10 Milyon ton Oldu.

Lojistik cost of YÜKSEK

Geri Kazanım Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi GEKSANDER Dinçer Koçer imkb SU uyarılarda bulundu: "Halkin bilinçlenmesi ve belediyelerin yönetmeliklere uymasi gereken Eklendi çok Önemli'de. Atıklar insanların Evinde Bekliyor ya da COPE atılıyor. Met konuda yönetmelik 22 Mayıs'ta yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin uygulanacağını düşünüyoruz. BÜTÜN atıkların içindeki en Değerli'nin Atik elektronik Atik. Ancak Lojistik cost YÜKSEK. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloglarimiz