Translate

22 Kasım 2012 Perşembe

Android 4.2′de skandal bir hata!

Android 4.2 yayınlandı ve tüm ilgiyi üzerine toplamayı başardı ancak ortaya çıkan sıra dışı bir hata popüler işletim sistemini gülünç duruma düşürdü.

Android 4.2 birkaç gün önce yayınlandı. Bir önceki sürüme kıyasla büyük yenilikler getirmeyen yazılımı taşıyan ilk cihazlar da kullanıcılara ulaşmaya başladı. Android 4.2’li Nexus 4’ün ilk siparişleri yavaş yavaş kullanıcılara ulaşıyor. Yeni sürümü kullanmaya başlayanlar ise şok bir hata ile karşılaştı.


Hataya göre Android 4.2’de Aralık ayında doğmuş olmak imkansız. Bu cümlenin size de saçma geldiğinin farkındayız ancak durumu özetleyen en iyi ifade bu. Android’deki rehberin altına (kişiler uygulaması) ilgili kişinin doğum gününü de ekleyebiliyorsunuz. Üçüncü parti yazılımlar izin verdiğiniz takdirde bu veri tabanına erişerek çeşitli hatırlatmalar veya otomatikleştirilmiş ileti gönderileri yapabiliyor. Güncelleme sonrasında ise buraya Aralık ayına ait bir kayıt eklemek olanaksız hale geliyor çünkü Kasım’dan sonra yeniden başa dönülüyor ve Ocak ayına geçiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloglarimiz