Translate

1 Kasım 2012 Perşembe

iOS 6′nın yenilikleri

Tim Cook’un sunumu ile başlayan WWDC’12 etkinliğinin hiç şüphesiz en çok ses getiren yeniliklerinden biri de uzun zamandır beklenen iOS 6 işletim sistemi oldu

Tim Cook’un sunumu ile başlayan WWDC’12 etkinliğinin hiç şüphesiz en çok ses getiren yeniliklerinden biri de uzun zamandır beklenen iOS 6 işletim sistemi oldu. Apple’ın 2007 yılında iPhone OS olarak lanse ettiği bu işletim sistemini günümüzde iPhone, iPod Touch ve iPad’lerde kullanıyoruz. Kısaca tarihçesini iOS ‘un görsel tarihi başlıklı yazıdan inceleyebilirsiniz.

iOS 6, 200 den fazla irili ufaklı yenilik ile dün ilk kez karşımıza çıktı. Etkinlikte Scott Forstall’ın tanıtımını yaptığı iOS 6′nın ilk betası da etkinliğin ardından yayınlandı. Geliştiriciler için yayınlanan ilk beta elbette oldukça hatalı ancak sonbahara kadar son şeklini almadan önce daha çok gelişeceğini biliyoruz. Muhtemelen yine minimum 4 veya 5 güncelleme ile golden master’a ulaşıp Eylül – Ekim aylarında son kullanıcı ile buluşacak olan Apple’ın yeni mobil işletim sistemine hep birlikte göz atalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloglarimiz