Translate

22 Kasım 2012 Perşembe

Samsung 8 çekirdekle geliyor


Samsung’un 2013 yılında 8 çekirdekli Exynos işlemcisini tanıtacağı duyuruldu. Bu işlemci Galaxy S4′ün işlemcisi olabilir mi?

Mobil işlemci pazarında ARM mimarisiyle üretim yapan firmalardan biri olan Samsung, birçok farklı firmaya işlemci sağladığı gibi kendi cihazlarında da kendi işlemcilerini kullanıyor. Exynos serisi işlemciler özellikle Galaxy S serisiyle birlikte kullanıcılar arasında da bilinir hale geldi. Bu yıl da 4 çekirdekli Exynos 4 ve 2 çekirdekli Exynos 5 işlemciler yine piyasadaki en iyi işlemcilerden biri olarak dikkat çekti.


Bu alanda yakaladığı momentumu kaybetmek istemeyen Samsung, 2013 yılında farklı bir hamle ile karşımıza çıkacak. Firmanın 2013′ün Şubat ayında ISSCC’de (Uluslararası Katı Hal Devre Konferansı) göstereceği ürünler arasında 8 çekirdekli bir işlemci de bulunuyor. ARM mimarisiyle üretilen bu işlemci, yüksek performans ve uzun pil ömrü sunmak üzere tasarlanmış. 8 çekirdeğin bir yarısı yani 4 çekirdek 1.8 GHz hızındaki Cortex-A15 çekirdeklerinden oluşuyor. Diğer 4 çekirdek ise 1.2 GHz hızında çalışan Cortex-A7 çekirdeklerinden bir araya gelmiş. Cortex-A15 çekirdekleri yüksek frekans hızıyla güce ihtiyaç olduğu anlarda devreye girerken Cortex-A7 çekirdekleri daha az güç tüketerek pil ömrünü uzatıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloglarimiz