Translate

20 Kasım 2012 Salı

Windows 8'in güvenlik puanı: 85

Microsoft’un dünya genelinde bir milyarın üzerinde kullanıcıya ulaşması beklenen yeni nesil işletim sistemi Windows 8, kötü amaçlı yazılımlara karşı güçlü görünse de mükemmel bir korumaya sahip değil. Güvenlik yazılımı şirketi BitDefender, yaptığı analizde Windows’un kötü amaçlı yazılımların yüzde 85’inin durdurabildiğini gösterdi.

Windows 8’in virüslere karşı direncini ölçen bir araştırma, işletim sistemini güvenlik yazılımı olmadan kullanmanın riskli olabileceğini gösterdi. Uluslararası güvenlik yazılımı şirketi BitDefender, gerçekleştirdiği analizde, 2012’nin en tehlikeli kötü amaçlı yazılımlarını kontrol eden hacker’ların yüzde 15’inin, Windows Defender korumasını aşabileceğini gösterdi. Şirket, test edilen 385 kötü amaçlı yazılımdan 61’inin Windows Defender güvenlik duvarını aşabildiğini tespit etti.

Analizde, Windows 8’in bazı açıkları bulunmasına rağmen, oldukça başarılı bir koruma sağladığı görüldü. Windows Defender aktif edildiğinde, test edilen 385 kötü amaçlı yazılımın 234’ü işletim sistemini etkiliyemedi. 138 tane kötü amaçlı yazılım aktif hale bile geçemezken, altısı devreye girdikten sonra çöktü, yedi tanesi de Kullanıcı Hesap Denetimi tarafından sistemde etkin hale gelemeden engellendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloglarimiz