Translate

21 Kasım 2012 Çarşamba

HTC ile Windows 8 Karsilastirmasi

Htc ile windows 8 karsilastiğinda teste hangisi daha dayanikli oldugunu bu karsilastirmada öğreniyoruz.


Nihayet Türk kullanıcılar da, gecikmeli de Olsa, Windows Phone Ile tanıştı ettik. Windows Phone 7 ve Hatta Windows Phone 7.5 'i es Gecen ülkemiz, Windows Phone 8'e kayıtsız kalamadı. ARTIK bizler de, paralel İthalat ürünlerine Baş vurmadan ya da yurt dışından getirmek zorunda kalmadan, resmi olarak Windows Phone 8'li cep telefonlarını saten alabiliyoruz. Karşımıza Çıkan orijinalini telefon imkb, HTC'nin Windows Phone 8X'i Oldu. Deney merkezimize Konuk Olan Telefonu, en detayına Kadar inceledik ince.
 
HTC'nin oğlu DÖNEM cep telefonlarında oldugu Gibi, 8X'de de yekpare, Yani Yekpare BIR kasa kullanılıyor. Ayşe da, Doğal olarak Arka kapagı ortadan kaldırarak, bataryanın çıkartılamaması Ile sonuçlanıyor. Yani Backup BIR batarya alıp difficult durumlarda ONU kullanmak En isterseniz, ne Yazık Ki Boyle BİR şansınız yok.
 
Ancak kasanın YAPISI, oğlu dönemde karşımıza Çıkan tr cep telefonunlarından birisini sunuyor Bize ince. 4.3 inç'lik Büyük sayılabilecek BIR Ekrana Sahip olmasina ragmen, 8X'in Boyutları Eklendi sadece 132 X 66 mm. Kalınlık imkb, Eklendi sadece 10 mm. Giriniz Tüm met boyutlar, telefonun oğlu Derece KOLAY taşınabilir olmasını sağlarken, ergonomik BIR Yapı da sunuyor. Telefonun Ağırlığı imkb 130 gram.

Kasa YAPISI

Farkli renk seçenekleri Ile GELEN 8X'in elimizdeki modeli Siyah. Eger Renkli telefonlara merakınız yoksa, 8X'i gördüğünüzde gödesi aşık da olabilirsiniz, nefret de edebilirsiniz. Çunku telefonun tasarımı, piyasadaki PEK Eklendi çok telefondan farkli. Ancak Microsoft'un koyduğu Standartlar nedeniyle, Eklendi çok yakında piyasada birbirine Eklendi çok benzeyen WP8'li cepler göreceğimizi de rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle ekranın alt kısmındaki 3 Kısayol tuşunun standart olmasi, tum Windows Phone 8'li cepleri birbirine yaklaştırabilir.
 
Telefonun Malzeme kalitesi oldukca başarılı BIR izlenim yaratıyor. Arka Kısım mat polikarbondan yapıldığı icin, kalitesiz plastik Kapaklar Gibi kotu BIR izlenim yaratmıyor.
 
8X'in Üst kısmında power Düğmesi ve kulkalık Girişi, SAG kısmında ses Ayar Düğmesi ve Kamera Düğmesi, alt kısımda imkb mikro USB Girişi yer alıyor. Giriniz Tüm düğmeler, kasa Ile Ayni renkte ve Eklendi çok fazla dışarıya çıkık degil. Ayşe makarnalık orijinalini Bakista olmlu Gibi görünse de, en azından alışıncaya Kadar, basmak istediğiniz düğmeyi, el yordamıyla BULMAK for biraz çabalamanız gerekebiliyor. Yine de, PEK Eklendi çok antivirus telefonda görmediğimiz Kamera tuşunun 8X'te var olmasi oldukca güzel. CIFT aşamalı denklanşör Çalıştığı Kurum Gören met Dugme'nin, Ayni zamanda, Kamera uygulamasını KOLAY yoldan Açmak click de kullanılabiliyor.

Donanımsal Özellikler

Biraz da 8X'in donanımsan özelliklerinden bahsedelim. ÖNCELİKLE söylenmesi gereken, telefonda 1.5 GHz, CIFT çekirdekli BIR Qualcomm S4 işlemci bulundugu. HTC, met işlemciyi 1 GB RAM Ile destekliyor. Ayşe ikili, telefonun oldukca etkileyici BIR performans sunmasını sağlıyor.
 
8X, 16 GB As Dahili DEPOLAMA ALANI Ile madeni parayı almayı deniyor ve met alanin 4 GB Gibi BIR Partial, zaten İşletim Sistemi ve Eklendi çok da fazla Nonlinear ÖN yükleyiniz yazılımlar for AYRILMIŞ. Yani kullanıcıya Kalan Kısım, 11 GB civarında. Nasılsa BİR BELLEK Karti takarım diyorsanız Hemmen met fikrinizden vaz geçin; 8X'de BİR BELLEK Karti Yuvası bulunmuyor. Eger telefonunuzda Eklendi çok fazla MP3 Dosyası bulundurmayı seviyorsanız, Hatta videolar Sızın Click önemliyse, Uygulama yüklemek for Eklendi çok da fazla BIR alanınız kalmayacaktır.
 
Mikro SIM kartları destekleyen 8X'in ÖN yüzünde 1080p video kaydetme ÖZELLİĞİ Sünen 2.1 megapiksellik BIR Kamera var. Pek Eklendi çok manufacturer ÖN Yuz kamerasına Yeterli Önemi vermiyorken, HTC'nin gercekten Kaliteli ve YÜKSEK Değerler Sünen BIR kamerayı tercih etmesi alkışı hak eden BIR makarnalık.
 
Arka Kamera imkb, 8 Megapiksel Çözünürlük sunuyor ve öndeki Küçük kardeşi Gibi, 1080p video kaydetme özelliğine Sahip. DAHA once de bahsettiğimiz Gibi, telefonda BIR Kamera tuşu var ve denklanşör olarak Type of yapabiliyor. Ayşe da BIZI, Ekrana dokunarak fotoğraf En çekme eziyetinden kurtarıyor.
 
Oğlu olarak bahsedilmesi gereken özelliklerse, GPS, NFC, Bluetooth 3.1, 802.11 a / b / g / n Wi-Fi. Tabii ki, 8X'de de, PEK Eklendi çok HTC telefon Gibi, Audio ses Geliştirme Teknolojisi bulunuyor Beats. Ayşe Teknoloji, özellikle müzik dinlemeyi sevenler for YÜKSEK Buck sunmayı başarıyor.

Windows Phone 8 Göster Neler sunuyor?

Deney sonuçlarına geçmeden once, 8X Ile tanıştığımız Windows Phone 8 işletim sisteminden de bahsetmekte Yarar var. ÖNCELİKLE Sunu Kabil etmemiz gerekiyor: Samsung, Google ve Apple, Android ve iOS Konularında "Siz Bizden Çantası çektiniz" diye birbirlerini yerken, Kimse Microsoft'a Boyle bir sey söyleyemez. Karşımızda duran, Bambaska BIR İşletim Sistemi ve Daha once kullandıklarımıza HIC AMA HIC benzemiyor.
 
Eger, Windows 8'in Başlangıç ​​ekranına, Yani Eski adiyla Metro arayüzüne alıştıysanız, Windows Phone 8'i kullanırken Eklendi çok fazla zorlanmayacaksınız. Ama hayatınız hep Android - iOS ve Windows'un XP'den 7'ye Kadar GELEN sürümlerle geçtiyse, 8X'i elinize aldığınızda "ne oluyoruz" demeniz kaçınılmaz.
 
İşletim Sistemi aslinda 2 püskürtülen bölümdem oluşuyor: Ana uçbirimi ve Uygulamalar ekranı. Ana ekran, zaten ARTIK tanıdığımız kutulardan (Fayans) oluşuyor ve met Ekrana, aşağıya Doğru istediğiniz Kadar kutu ekleyebiliyorsunuz. Uygulamalar ekranı imkb, alfabetik olarak, telefonda Kurulu Olan Uygulamaları listeliyor. İki uçbirimi arasında GeCIS YAPMAK icin, parmağınızı saga ya da sola kaydırmanız Doğru'nun Yeterli.
 
BURADA Windows Phone 8'den ayrıntılı olarak bahsedecek değiliz. Ama İşletim Sistemi Ile tanıştığınızda, two düşünceden birine Sahip olacağınız sözleşmesinde saklı: Ya Eklendi çok beğeneceksiniz, ya da hic sevmeyeceksiniz; Aynî telefonun kendisi Gibi ... Eger BIR iPhone kullanıcısıysanız ve telefonunuzu jailbreak'siz kullanıyorsanız, arabirime alıştığınızda Windows Phone 8'i sevebilirsiniz. Ama Android kullanıyorsanız ve ondan memnunsanız, Windows Phone 8 boyutu fazla Basit ve renksiz gelebilir.

Windows Phone 8'de bulamadıklarımız

Windows Phone 8 Android kullanıcılarına renksiz gelebilir diyoruz, Çunku bizlere sunduğu Eklendi çok fazla kişiselleştirme Seçeneği yok. Tek yapabileceğiniz, kutuların rengini değiştirmek ya da Arka Plani Siyah Daha yaygın beyaz olarak ayarlamak. Duvar kağıtlarını da unutun; Windows Phone 8'de Duvar kâğıdı diye BIR Kavram yok. Çok ve sayıda ana uçbirimi ya da sayfalara bölünmüş Uygulamalar da SÖZ konusu degil.
 
Android'in Eklendi çok Sevilen'in widget'ları da, iOS'dan later, Windows Phone 8'de de KENDİNE yer bulamamış. Ama WP8'in, iOS'a GÖRE BİR Farkı var met noktada ... Ana ekrandaki kutular, Canlı olarak Spor Şube Müdürlüğü Sürekli güncelleniyor. Örneğin fotograflar kutusunda, sistemde yükleyiniz Olan ya da hesabınızı Microsoft heabına bağlarsanız, Facebook'taki Fotograflari RASTGELE BİR biçimde gösteriyor. Hava Durumu Spor Şube Müdürlüğü Sürekli güncelleniyor ve yine kutu gun icerisinde karşımıza çıkıyor. Canlı Çini ÖZELLİĞİ Sünen, örneğin haber Uygulamaları, ana ekranda en son haberleri görmemizi sağlıyor. Kısacası Windows Phone 8'in KUTULARI, Ayni zamanda Birer Widget Gibi Type of yapabiliyor.
 
Yeni Windows Phone 8 kullanıcılarının arayıp da bulamayacağı BIR şeyden de bahsetmekte Yarar var: uçuşa YÜKLEYİN ... Android'de Yıllardır bulunan, iOS sahiplerinin imkb Eklendi çok later Sahip olabildiği, aşağıya Doğru açılabilen uçuşa YÜKLEYİN (Bildirim Çubuğu), ne Yazık ki Windows Phone 8'de yok. Parmağınızı ekranın üstünden Altina Doğru'nun kaydırınca Eklendi sadece Wi-Fi bağlantınızı, ikaz gücünü ve pil Durumunu gösteren Basit BIR Çubuk açılıyor ve hicbir sekilde aşağıya Doğru'nun uzamıyor.
 
Deney sonuçlarına geçmeden, oğlu olarak Windows Phone Uygulama mağazasından da bahsetmekte Yarar var. Mağaza neredeyse silahını büyüse de, Android Play Store ya da App Market seviyesine gelebilmesi for DAHA kırk Fırın ekmek yemesi Sart. Su anda 100.000 'uzerinde oldugu söylenen Uygulama içinde counter, rakiplerinin BIR hayli gerisinde. Ama en azından, Bize sunulan Piyasa arayüzü oğlu Derece kullanışlı ve aradığımızı kolayca bulabilmemizi sağlıyor.

Ekran testi

8X'in ekranı, üretilmiş ve 1.280 x 720 piksel Çözünürlük sunuyor S-LCD2 Teknolojisi Ile. Oyle BİR makarnalık yok: S-LCD2 ekranın Süper ya da Apple'ın Retina ekranı karsisinda ezileceğini düşünenler for kotu haber AMOLED. Hatta 8X'in ekranı, sunduğu parlaklık değeriyle alkışı hak Ediyor.
 
Testlerimizde 8X'in, Yüzde 100 parlaklıkta elde Ettiği value 500 cd/m2. Ayşe value, Samsung'un Galaxy ceplerinden DAHA Iyi, iPhone 5 ve HTC One X'e göreyse biraz DAHA düşük. Zaten met parlaklık DEGERİ, başarılı Kontrast rate ile de birleştiğinde, kendini Hemmen belli Ediyor. S-LCD ekranların Diger uçbirimi teknolojilerine GÖRE tr Büyük dezavantajı Olan fazla Yansıma, parlaklık ve Kontrast değerleri sayesinde Önemli'de BIR sorun olmaktan çıkıyor.
 
Özellikle güneş ışığında, 8X'in ekranı oldukca Iyi BIR görülebilirliğe Sahip. Bunda, yukarıda da söylediğimiz Gibi, parlaklık ve kontrastın Önemli'de BIR rolu var. Ama güneş ışığındaki goruntu ve Yansıma Eklendi mükemmel mil derseniz, tabii ki degil. Yine de, 8X'in, piyasadaki telefonlarla karşılaştırıldığında, orijinalini 10'a girmesi Sürpriz olmamalı.

Kamera testi

Biraz da kameranın kalitesinden bahsedelim. Yaptığımız testi Çekimleri, 8X'in, HTC'nin Android'li Bir X'ine BENZER BİR performansı sunduğunu gösteriyor. Aydınlık ortamlarda ve özellikle de Gün Işığı Altında çektiğimiz kareler oldukca başarılı. Yani telefonun 8 megapiksellik kamerası Iyi BIR netlik ve Canlı Renkler sunmayı başarıyor. Ancak Konu Karanlık ortamlar oldugunda, 8X de, PEK Eklendi çok Cep Telefonu kamerası Gibi ortalamanın Üzerine çıkamıyor; kumlanmalar Hemmen kendini belli Ediyor; detaylarda Önemli'de BIR düşüş görülüyor. Yani telefonlarda kullanılan LED flaşlar, Bir kez DAHA sınıfta kalıyor.
 
Kameranın Video çekimi içinse söylenebilecek kotu BİR SÖZ yok. 1080p çözünürlükte kayit yapabilen 8X, bunu Büyük BIR başarıyla gerçekleştiriyor. Tabi yine Aydınlık ortamlardan bahsediyoruz; Karanlık ortamlarda ya da düşük yapay ışıkta Video Çekimleri de, Önemli'de BIR Buck Kaybı yaşamaktan kurtulamıyor.

Batarya testi

HTC, Windows Phone 8X'de 1.800 mAH'lık BIR batarya kullanmış. Eger HTC'nin cep Telefonları Ile Uzun zamandır birlikteyseniz, en Eklendi çok eleştirilen noktalardan birinin batarya ömrü oldugunu zaten biliyor olmalısınız. Wrongly 8X, met konuda Asama kaydetmiş ve ortalama BIR kullanımda, rahatlıkla 1,5 - 2 GÜNÜ çıkartabiliyor.
 
Yaptığımız testlerde, telefonun 3G şebekesinde, Kesintisiz 8 saat İşlem 4 dakika konusma suresi sunduğunu gördük. Ayşe Tabii, Yeni Nesil Akıllı ile telefonları for oldukca Iyi. Ancak Konu internet oldugunda, 8X gercek BIR pil canavarına dönüşebiliyor: Kesintisiz internette gezinme suresi 5 saat İşlem 36 dakika bir ... Yine Kesintisiz OLMAK koşuluyla, telefonun bizlere sunduğu videoyu oynatma suresi 6 saat İşlem 12 dakika bir.
 
Kısacası 8X, Diger HTC modellerinin aksine, Iyi BIR batarya ömrüne Sahip. Telefon, özellikle konusma konusunda dikkate deger BIR batarya ömrü sunabiliyor. Ancak internet SÖZ konusu oldugunda, ortalamanın Üzerine çıkamıyor.
 
Interneti kapatırım diyenlere imkb kotu BIR haberimiz var: Windows Phone 8 İşletim Sistemi, aslinda tamamen internet bağlantısı sayesinde etkileyici olabiliyor. Giriniz Tüm Canlı kutucuklar, internet bağlantısı sayesinde güncelleniyor ve eger Siz interneti kapatırsanız, Windows Phone 8'li BİR CİHAZ kullanmanızın da PEK BIR anlamı kalmıyor. Bir'in İhtimal olarak da senkronizasyonu kapatmanız mumkun; Çunku pili yiyen Asil ticket o. Ama Ayni Seyi yine söylemekte Yarar var: Windows Phone 8, senkronizasyon ÖZELLİĞİ kullanılmadan Siradan BIR İşletim Sistemi olmaktan kurtulamıyor.

Performans testi

Gelelim 8X'in performansına ... Sunu rahatlıkla söyleyebiliriz: 8X, CIFT çekirdekli işlemcisi ve 1 GB RAM'i Ile Birlikte, KUSURSUZ BİR Windows Phone 8 deneyimi sunmayı başarıyor. İşletim sisteminde en Ufak BIR takılmaya safra Sahit olmadık dersek, yalan söylemiş olmayız. Android kullanıcılarının, 4 çekirdekli ceplerde safra Zaman Zaman yaşadağı takılmalar, Windows Phone 8'li 8X'te KESİNLİKLE yaşanmıyor. Yani işletim sisteminin Performansı, en az Apple'ın iOS'u Kadar YÜKSEK; Hatta ondan safra DAHA Iyi oldugu söylenebilir.
 
Tabi 8X'in, met Performansı Eklendi sadece CIFT çekirdekli işlemci BIR Ile verdiğini de unutmamamız gerekiyor. Ayşe da Bize, Microsoft'un, Windows Phone 8'in stabil BIR İşletim Sistemi olmasi for gereken onun Seyi yaptığını gösteriyor.
 
Konu uygulamaların çalıştırılması oldugunda da, 8X'in PEK BIR eksisi yok. Uygulamalar, Windows Phone Mağazası'ndan kolayca indirilebiliyor ve KURULUM kolaylıkla Sorgu Tamamlanıyor. Uygulamaların başlatılması da, oldukca hizli. En azından, CIFT çekirdekli Android cihazlardan DAHA HIZLI oldugu sözleşmesinde saklı. But IŞIN icine Galaxy Not 2 ya da Galaxy S3 Gibi four çekirdekli BİR CİHAZ girince, 8X biraz DAHA slow kalıyor. Angry Birds Star Wars Ile yaptığımız Uygulama testinde 8X, uygulamayı, two Galaxy'den de DAHA GEC açabildi. Ancak met Fark, Eklendi sadece 1-2 Saniye Kadar ve Kabil edilebilir düzeyde.

Sonuç

HTC'nin Windows Phone 8X'i, eksiklerine ragmen oldukca Iyi BIR telefon. Gerek Sağlam kasa YAPISI Gerek tasarımı ince Gerek Performansı ve Gerek gelişmiş ses özellikleriyle, 1.600 TL'lik fiyatını hak Ediyor. Donanımı, Windows Phone 8 İşletim Sistemi for fazlasıyla Yeterli; kamerası ortalamanın uzerinde. HTC'nin Diger cep telefonlarında Yaşanan batarya ömrü Sorunu da, Önemli'de ölçüde giderilmiş. Senkronizasyon sayesinde sağlanan farkli hesapların birleştirilebilmesi oğlu Derece başarılı.
 
Telefonun eksileri imkb, değiştirilemeyen pil, SD kart Yuvası bulunmaması ve met yuzden DEPOLAMA ALANI sıkıntısı yaratabilmesi, kasa etrafındaki tuşlara erişimin biraz difficult olmasi ... Ama, DEPOLAMA ALANI sıkıntısı dışında, Diger Ekşiler Göz ardı edilebilir cinsten.
 
Yani Windows Phone 8X, tum met özellikleriyle, Eklendi çok fazla düşünmeden alınabilecek BIR telefon. Ama onun kesime hitap etmeyeceği de Bir gercek. Yazımızda da bahsettiğimiz Gibi, özellikle kişiselleştirme meraklıları, 8X'de, DAHA doğrusu Windows Phone 8'li tum cep telefonlarında aradıklarını bulamayacak. Duvar Kağıtları ve Eklendi çok sayıda ana ekran, 8X for hayalden öteye gidemiyor. Telefonu alıp He zevkinize GÖRE kişiselleştirmek, Eklendi sadece KUTULARI büyütüp yerlerini değiştirmekle ve püskürtülen Renkleri değiştirmekle Sinirli.
 
Kısacası Windows Phone 8X, işletim sisteminin uygulamaların önüne geçmesini istemeyen kullanıcılar icin, Nokia Lumia 920 Ile Birlikte, su bir BİR Numaralı alternatif. Ama işletim sisteminin derinliklerini keşfetmek isteyenler, özel ROM'lara İlgi duyanlar icin, iOS'tan safra DAHA kotu BIR yorumsuz olacağı BIR gercek ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloglarimiz