Translate

7 Kasım 2012 Çarşamba

Apple ile Google Karsi Karsiya!

Dünya Devleri arasinda olan apple ile google karşi karşiya geldi.Bunun tek nedeni nexus 4 ve nexus 10 serileri oldu.Google nexus a araci olunca apple ile aralari acildi.Apple iphone 5 serisinin yenisini getirebilir.Nexus 4 fiyatlarida bunu etkiledi.


Apple, Google ve Motorola ikilisine kablosuz patent teknolojisi için iPhone başına belirli bir miktar para ödemeyi kabul ettiğini açıkladı. Ancak Apple için bu rakamın 1 doları geçmemesi gerekiyor.
 
Apple, ilgili başvuruyu patent lisanslama davasının başlamasına 1 hafta kala Wisconsin'deki mahkemeye yapmış bulunuyor. Apple, iPhone başına 1 dolarlık oranın "bu tür durumlar için uygun olduğunu" düşünüyor ve davadaki uzmanlar tarafından desteklenecek tek oran olduğunu söylüyor. Şirket, mahkemenin bu oranı birim başına 1 dolardan fazla olarak belirlemesi durumunda, ihlal davalarına yönelme hakkını saklı tuttuğunu söylüyor.
 
Apple, cep rakibi ile savaşmak istmediğini, ancak mahkemenin lisans ücretini Motorola'ya ürün gelirinin örneğin yüzde 2.25 seviyesinde ayarlamasına izin vermesi durumunda, davayı devam ettireceğini söylüyor.
 
Apple dava belgelerinde şunları da vurguluyor: "Apple'ın beklentisi, tarafların anlaşmaya varmadan önce daha çok müzakere yapılması yönündedir. Apple'ın çapraz lisansının FRAND değeri, Apple'ın varolan lisansının Motorola'nın portföyündeki rolü ve geçmiş satışlara yapılacak muamele gib

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloglarimiz